Reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă acordă angajatorilor care încheie contracte de ucenicie, un sprijin financiar în valoare de 2.250 lei/lună pentru fiecare contract de ucenicie încheiat.

Suma lunară se acordă la cererea angajatorului, proporţional cu timpul efectiv lucrat de ucenic, pe întreaga perioadă de derulare a contractului.

Aceştia precizează că, prin ucenicia la locul de muncă, se urmăreşte obţinerea unei calificări pentru tinerii cu vârsta de peste 16 ani, care doresc să se concentreze pe învăţare pornind de la situaţiile profesionale reale, concrete, cerute de practicarea unei ocupaţii direct la locul de muncă.

Durata contractului de ucenicie se stabileşte în funcţie de nivelul de calificare pentru care urmează să se pregătească ucenicul. Prin această formă de pregătire, ce poate fi între şase luni şi trei ani, pentru calificări de la nivelul 1 până la 4, ucenicul poate dobândi competenţe profesionale, angajatorul obligându-se să-i asigure condiţiile necesare pregătirii teoretice şi practice.

În ceea ce priveşte durata timpului de muncă, aceasta este de opt ore pe zi şi 40 de ore pe săptămână, iar în cazul tinerilor cu vârsta de până la 18 ani, durata timpului de muncă este de şase ore pe zi şi 30 de ore pe săptămână.

În cursul anului 2018, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Giurgiu a încheiat un număr de 14 convenții privind subvenționarea contractelor de ucenicie, în meseriile de confecționer, prelucrător în industria textilă;confecționer tâmplărie aluminiu și mase plastice; sudor.

Articolul precedentCând va fi reparat podul dintre Adunații Copăceni și 1 Decembrie, care stă să cadă
Articolul următorE din nou aglomerație la frontieră. Coloana formată pe DN 5 ajunge până la Bibița