Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit peste 600 articole de încălțăminte și parfumuri, susceptibile de a fi contrafăcute, pe care un cetățean turc a încercat să le introducă ilegal în țară.

Pe 30 mai, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru bagaje al unui autocar, cantitatea totală de 608 articole de încălțăminte și parfumuri, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că posesorul bunurilor este un cetățean turc, în vârstă de 41 ani, șoferul autocarului. Persoana în cauză a declarat că a cumpărat bunurile din Turcia pentru comercializare şi nu deține documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 80.800 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”.

Articolul precedentLa Maternitatea din Giurgiu se nasc tot mai puțini copii
Articolul următorPercheziții la traficanți de droguri din Clejani. Două persoane, arestate preventiv