În această dimineață, în jurul orei 2.06, ISU Giurgiu a fost solicitat să intervină la un incendiu în localitatea Oinacu, incendiu care se manifesta la un grup de locuințe și anexele acestora.

Pentru localizarea și lichidarea incendiului, s-a intervenit cu 21 de subofițeri, doi ofițeri, patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autocisternă ( Detașamentul de pompieri Giurgiu, Punctul de Lucru Greaca, Punctul de Lucru Călugăreni, Garda de Intervenție Mihăilești, beneficiind și de sprijinul primit din partea primăriei Oinacu- o cisternă de 5000L). În momentul ajungerii la fața locului s-a constatat arderea generalizată a două locuințe, plus anexele acestora, la treia locuință incendiul era propagat la nivelul acoperișului pe o suprafață de aproximativ 10 mp., cu posibilitate de propagare iminentă la a patra locuință.
Incendiul s-a generalizat la grupul de locuințe, spun pompierii giurgiuveni, de faptul că a fost observat și anunțat cu întârziere, permițând ca acesta să se dezvolte neobservat într-un interval mare de timp. Un alt factor au fost cantitățile însemnate de material lemnos și fân depozitate în anexele gospodărești și în podurile locuințelor.
Pe timpul acțiunilor de intervenție s-a reușit limitarea propagării incendiului, salvarea în proporție de 95% a celei de a treia locuințe la care se propagase incendiul și salvarea în integralitate a celei de a patra locuințe aflată pe direcția de propagare a incendiului.
În urma incendiului, au ars două locuințe pe o suprafață cumulată de 250 mp., anexele acestora(cca. 1000 mp.) în care se aflau cantități mari de materiale combustibile ( lemne de foc, cereale, furaje), fără a exista victime omenești.
Incendiul a fost lichidat la ora 8:30, cauza producerii acestui fiind în curs de cercetare, urmând ca toate documentele să fie înaintate organelor de cercetare penală, în vederea desfășurării activităților specifice.
Pentru asigurarea, la nevoie, a asistenței medicale de urgență, I.S.U. Giurgiu a asigurat la fața locului prezența unei Autospeciale de Transport Personal și Victime Multiple, fără a fi nevoie de intervenția acestuia.

Articolul precedentInspectoratul de Jandarmi Giurgiu are un nou inspector șef adjunct
Articolul următorPeste 1.000 de articole textile, cosmetice și parfumuri contrafăcute, confiscate de polițiștii de frontieră în Vama Giurgiu