Interes scăzut al șomerilor pentru găsirea unui loc de muncă, la Giurgiu. Deși cei 52 agenți economici au oferit aproape 500 de locuri de muncă, au participat doar 263 de persoane, multe dintre acestea fiind dezinteresate în a face demersuri la angajatori pentru a se integra pe piața muncii.

În consecință, doar 98 dintre participanți au fost selectați în vederea susținerii de probe de lucru sau interviuri la sediul firmelor și alți 17 au fost angajați pe loc.

La Bursa locurilor de muncă de la Giurgiu au fost prezenți reprezentanți ai Centrului Militar al județului Giurgiu și Inspectoratul Județean de Jandarmi Giurgiu, care au promovat oferta privind înscrierea la școlile de ofițeri și subofițeri .

De asemenea, au mai participat reprezentanți ai Penitenciarului Giurgiu,  împreună cu 9 deținuți în regim deschis, în vederea identificării potențialilor angajatori, precum și reprezentanți ai Centrului Regional de Integrare – IGI Giurgiu împreună cu persoane cu drept de muncă din centru, în vederea identificării de angajatori interesați să încadreze în muncă aceasta categorie de persoane.

Principalele domenii de activitate în care au fost oferite locuri de muncă vacante au fost: construcții, industria confecțiilor, industria alimentară, servicii, comerț, asigurări, construcții nave, producția altor metale neferoase.

Articolul precedentȚăranii au voie să crească mai mult de 5 porci! Ordinul a fost anulat
Articolul următorSubvenție de 1.500 de euro pentru un hectar de tutun. Suprafețe reduse, la Giurgiu