Invazie de vulpi într-un sat din județul Giurgiu. Sălbăticiunile s-au aciuat în casele părăsite aflate în număr mare în această localitate.

Localnicii se plâng că vulpile fac ravagii printre păsările domestice și se tem de o eventuală epidemie de rabie.

Localitatea Izvoarele se confruntă în ultima perioadă cu o adevărată invazie de vulpi. Localnicii se plâng că zeci de vulpi s-au aciuat în curţile caselor părăsite din sat, iar noaptea fac prăpăd prin gospodăriile unde găsesc găini, raţe şi alte păsări domestice. În plus, aceștia se tem că animalele sălbatice pot transmite rabia.

În urma plângerilor primite de la săteni, Primăria a trimis o adrese către Direcţia Sanitar Veterinară Giurgiu, solicitând sprijin pentru combaterea animalelor sălbatice respective. Totodată, s-a solicitat sprijinul AJVPS, însă fiind vorba de o localitate, nu se poate acționa decât în baza unor aprobări primite de la Ministerul de Interne şi Ministerul Mediului.

S-a ajuns în această situație pentru că populaţia este îmbătrânită, iar tinerii plecaţi la oraş nu se mai întorc la casele părinteşti, este de părere primarul comunei, Silviu Cazacu.

Iar acestea mişună nestingherite pe străzile satului.

De altfel, pentru a stopa invazia de vulpi, edilul șef va apropune Consiliului Local supraimpozitarea cu 500 la sută a proprietăților abandonate.

 

Articolul precedentBăiat de 16 ani dintr-o casă de tip familial, dispărut de trei săptămâni
Articolul următorUn camion s-a răsturnat pe A1. Două persoane au fost rănite