Traficul prin punctele de trecere a frontierei a crescut semnificativ, deoarece tot mai mulţi cetăţeni români se întorc pentru a-şi petrece vacanţele în România sau aleg să îşi petreacă zilele libere în afara graniţelor ţării.

Situația este similară și la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu. De pildă, ieri, a fost o coadă imensă de camioane, dar s-au înregistrat valori crescute de trafic și la turisme. Potrivit datelor Poliţiei de Frontieră Giurgiu, de ieri, de la ora 19, până în această dimineață, la ora 6, au ieșit din țară 8.500 de persoane,  dintre care 5.000 au fost români. În intervalul amintit, au ieșit din țară 1421 de turisme și 480 de camioane.

Totodată, ieri, între orele 7-19, au ieșit din țară pe la Giurgiu 1.638 de turisme și 468 de camioane. Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt. Instituţia reaminteşte că a fost dezvoltată o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Articolul precedent103 profesori au susținut examenul de definitivat, la Giurgiu
Articolul următorMai puţin de 10% din fermierii români au o vârstă de până la 40 de ani