Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au descoperit aproximativ 1.400 articole textile, susceptibile a fi contrafăcute, pe care trei  persoane au încercat să le introducă ilegal în țară.

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat mai multe acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute. Astfel, au fost selectate pentru control trei autocare aparținând unor firme de transport internațional.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijloacelor de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în interiorul și în cala acestora , cantitatea totală de 1.374 articole textile, care erau bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt trei bărbați, doi cetățeni români și un cetățean turc, având vârste cuprinse între 26, respectiv 35 de ani. Persoanele în cauză au declarat că transportau bunurile pentru diverși cunoscuți, nu dețineau documente de proveniență pentru acestea și nici nu aveau cunoştinţă despre faptul că sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 45.800 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Articolul precedentLiviu Dragnea anunță că e dispus să-și dea demisia, dacă cei 33 de lideri din teritoriu îi vor cere
Articolul următorAccident rutier în Giurgiu. Un copil a fost lovit după ce a traversat strada prin loc nepermis