Poliţiştii giurgiuveni au retras certificatele de înmatriculare şi au reţinut plăcuţele de înmatriculare de la 12 autovehicule folosite la transport neautorizat de persoane.

Este vorba de aşa-zişii „pirați rutieri” care au intrat în vizorul poliţiştilor, după tragicele evenimente de la Caracal, unde cel puţin două adolescente ar fi fost ucise după ce au mers cu „ia-mă, nene”. În cadrul acestei acţiuni, oamenii legii din județul Giurgiu au aplicat peste 71 de amenzi, fiind verificate peste 400 de autovehicule.

În judeţul Giurgiu, au fost vizate principalele artere de circulaţie rutieră.

La nivel național, în cadrul acțiunii pentru depistarea celor care efectuează transport neautorizat de persoane, în perioada 1 – 4 august 2019, polițiștii au depistat 244 de autovehicule ce efectuau, în mod ilegal, transport contra-cost de persoane, fiind dispuse 201 imobilizări de autovehicule folosite de „pirați”.

Polițiștii au controlat 21.291 de autovehicule și 13 societăți comerciale, fiind constatate 123 de infracțiuni (6 de natură economică, 80 la regimul circulaţiei rutiere și 37 alte feluri). De asemenea, au fost aplicate 4.032 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.155 la O.U.G. nr. 195/2002, 371 la Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, 106 la O.U.G nr. 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto şi 2.400 de sancțiuni contravenționale la alte acte normative. Totodată, au fost efectuate 7.564 de testări cu etilotestul, fiind reținute 21 de permise de conducere şi retrase 223 de certificate de înmatriculare.
În activități, alături de polițiști rutieri, de ordine publică, de investigarea criminalității economice și de la transporturi, au fost angrenați și specialiști ai Registrului Auto Român și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

La nivel naţional, acţiunile pentru combaterea ilegalităților din domeniu continuă.

Articolul precedentAutoturism în flăcări pe A1 București-Pitești. Pompierii au intervenit
Articolul următorMedalie de argint pentru un sportiv giurgiuvean la Mondialele de MMA pentru tineret