Oamenii legii cer ajutorul populaţiei pentru identificarea unui bărbat, al cărui cadavru a fost găsit la începutul lunii septembrie în bazinul de acumulare al barajului CET CAMP din Oradea. Bărbatul a fost executat ca în filmele cu mafioți. Victima a fost bătută, legată, aruncată în apă şi lăsată să se înece, susţin anchetatorii.

„S-a putut stabili că are vârsta de aproximativ 45 – 55 de ani, înălţime 1,68 – 1,70 m, atletic, greutate aproximativă 70 – 80 kg, dimensiunea tălpilor piciorului 24 cm, corespunzător mărimii 39 la încălţăminte”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, citat de ebihoreanul.ro.

La gât, bărbatul purta un şnur subţire de aţă pe care era fixată o bilă metalică de dimensiuni mici de culoare argintie, iar la mâna dreaptă avea un elastic sub formă de brăţară, de culoare portocalie, cu noduri multiple.

„Ca elemente fizice distinctive, victima avea un singur rinichi şi dantura lipsă, având doar resturi dentare, pe corpul acesteia neexistând tatuaje sau alte semne distinctive. De asemenea, nu s-au identificat urme ale unor intervenţii chirurgicale”, spun procurorii.

Legiştii au stabilit că perioada posibilă a decesului este începutul lunii august 2018. De asemenea, raportul preliminar  medico-legal arată că moartea bărbatului a fost violentă şi s-a datorat înecului. Înainte de a ajunge în apă, însă, acesta a fost bătut, dovada fiind faptul că pe antebraţe avea numeroase echimoze, „produse prin lovire cu şi de corpuri dure şi prin comprimare”.

În plus, individul era legat şi la mâini şi la gură. „La momentul la care a fost găsită, victima avea mâinile imobilizate la spate prin legare cu material textil. La nivelul gurii, între maxilar şi mandibulă avea aşezată o fâşie îngustă din material textil legată strâns cu nodul situat sub urechea dreaptă”, se arată în comunicatul Parchetului, prin care anchetatorii solicită celor care pot oferi orice informaţie utilă pentru rezolvarea cazului să sune la numărul unic 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

Distribuie :

Articolul precedentSlujbă de resfințire a bisericii pictată de părintele Arsenie Boca. Sunt așteptați mii de credincioși
Articolul următorProgram prelungit la Evidența Persoanelor Giurgiu, în zilele referendumului