Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, împreună cu jandarmi din cadrul IJJ Giurgiu, au desfășurat, în acest week-end, atât în mediul urban, cât și în rural, o acțiune pentru prevenirea actelor și faptelor antisociale, a evenimentelor rutiere și depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii, au fost verificate 52 societăți comerciale, dintre care 24 având ca obiect de activitate pariuri sportive sau jocuri electronice.
Totodată, au fost legitimate 557 de persoane, verificate 441 de autovehicule și efectuate peste 100 de testări cu aparatul etilotest și 20 cu aparatul drugtest.
 
De asemenea, au fost aplicate 109 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 79.400 de lei, dintre care 43 pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 56 pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 1 pentru încălcarea prevederilor încălcarea prevederilor O.U.G. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale (a fost suspendată activitatea unei societăți comerciale din comuna Bucșani, județul Giurgiu, pentru nerespectarea prevederilor art.10 lit.d din actul normativ indicat).
 
În perioada de referință, polițiștii au reținut 2 permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare.
Reamintim faptul că polițiștii giurgiuveni se află peranent la datorie, în vederea prevenirii și combaterii tuturor faptelor de natură penală sau contravențională!

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentGiurgiu. Şoferi depistați la volan, deşi consumaseră alcool
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET