Proiectul ”Pescuit recreativ de-a lungul Dunării: Itinerarii de pescuit danubiene”, accesat prin programul ”INTERREG V-A România-Bulgaria” 2014-2020 a fost prezentat astăzi, în cadrul unui eveniment organizat la Motel Prietenia.

La discuții au participat reprezentanți ai instituțiilor publice interesate din Ruse și Giurgiu, Primăria municipiului Giurgiu fiind reprezentată de viceprimarul Ionuț Cioacă.
Aria eligibilă cuprinde județe și orașe din România și Bulgaria precum Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Constanța, Vidin, Vratsa, Montana, Pleven, Veliko Tarnovo, Ruse, Silistra, Dobrich, bugetul total al proiectului fiind în valoare de 421.888, 16 euro cu o durată de implementare de 18 luni.
Obiectivul principal îl reprezintă îmbunătățirea utilizării durabile a patrimoniului natural și a resurselor prin dezvoltarea de produse turistice comune prin prisma pescuitului sportiv/recreativ.
Grupul țintă al proiectului include pescarii români și bulgari – pescari amatori, înregistrați legal în zona transfrontalieră, fără a se limita numai la aceștia ci și la atragerea locuitorilor și vizitatorilor zonei. Proiectul prevede, de asemenea, atragerea a cel puțin un FLAG din Bulgaria și cel puțin două din România.
Proiectul prevede și organizarea festivalului ”Pescuit recreativ de-a lungul Dunării” și dezvoltarea unei aplicații pentru telefonul mobil care va permite înregistrarea a cel puțin 100 de pescari, unde pe lângă posibilitatea alegerii locului de pescuit, vor avea și prilejul de a schimba impresii și sugestii, iar pe viitor userii pot alege inclusiv posibila locație a următoarei ediții a festivalului pescăresc.
Articolul precedentO femeie a furat 3.000 de lei din casa unui bătrân din Băneasa
Articolul următorAccident rutier pe șoseaua Alexandriei din Giurgiu, între două autoturisme