Șase tinere din județul Giurgiu, dintre care cinci minore și o persoană adultă, plecate voluntar de la domiciliu, au fost depistate de polițiștii giurgiuveni, în ultima săptămână.

Începând cu data de 1 august 2019, polițiștii giurgiuveni au primit mai multe sesizări din partea reprezentanților mai multor familii, cu privire la dispariția a șase tinere cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani, care au plecat fără acordul părinților de la domiciliu și nu au mai revenit.

În urma activităților desfășurate de polițiștii din structurile de investigații criminale, ordine publică și poliție rutieră au fost verificate mai multe zone, anturaje și persoane cunoscute acestora, iar în baza datelor obținute, s-a reușit localizarea și depistarea acestora.

Exemple:

La data de 2 august a.c., Poliția Municipiului Giurgiu a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112 de către o femeie de 62 de ani, din comuna Putineiu, județul Giurgiu, cu privire la faptul că nepoata sa, o tânără de 18 ani, a plecat voluntar de la domiciliu și nu a mai revenit.

În urma investigațiilor, polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale și Secției Nr. 5 Poliție Rurală Giurgiu, tânără în cauză a fost identificată pe raza municipiului Giurgiu.

La data de 4 august a.c., polițiștii Secției 8 Politie Roata de Jos au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 de către un bărbat de 47 de ani, din comuna Bucșani, județul Giurgiu, cu privire la faptul că nepoata sa de 13 ani, a plecat de la domiciliu cu mai mulți tineri din localitatea Clejani si nu s-a mai întors.

Astfel, a fost constituită echipa de căutare și identificarea a tinerei, formată din polițiști din cadrul Poliției orașului Bolintin Vale, Secției Nr. 8 Poliție Rurală Roata de Jos și Secției nr. 6 Poliție Rurală Mihăilești, iar în urma activităților specifice, tânăra a fost identificată pe raza comunei Clejani.

La data de 5 august a.c., Poliția Municipiului Giurgiu a fost sesizată de către un bărbat de 44 de ani, din municipiul Giurgiu, cu privire la faptul că fiica sa de 16 ani a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit.Astfel, în urma cercetărilor efectuate, polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale au identificat tânăra în cauză, pe raza municipiului Giurgiu.

La data de 5 august a.c., la Postul de Poliție Clejani s-a prezentat o tânără de 30 de ani, din comuna Clejani, județul  Giurgiu, care a sesizat faptul că fiica sa de 13 ani, a plecat de la domiciliul însoțită de prietenul său de 21 ani, din localitatea Merenii de Jos, județul Teleorman, fără a preciza unde se duce și când se va întoarce acasă. În baza sesizării, polițiștii Secției Nr. 6 Poliție Rurală Mihăilești au desfășurat activități pe raza comunelor Clejani, Letca Noua, județul Giurgiu cât și pe raza comunei Mereni, județul Teleorman, ocazie cu care, tânăra a fost identificată pe raza localității Milcovățu, județul Giurgiu.

La data de 6 august a.c., polițiștii Secției nr. 4 Poliție Rurală Ghimpați au fost sesizați de către un bărbat din comuna Ghimpați, cu privire la faptul că fiica sa de 14 ani, a plecat voluntar de la domiciliul și nu a mai revenit.În urma activităților desfășurate, tânăra a fost identificată pe raza orașului Ștefănești județul Argeș, la domiciliul prietenului său. Tânăra a fost condusă la I.P.J. Argeș, ulterior fiind  preluată de polițiștii Secției nr.4 Poliție Rurală Ghimpați și predată la D.G.A.S.P.C Giurgiu, deoarece a refuzat să revină la domiciliu.

Astăzi, 8 august a.c., ora 01.50, polițiștii Secției Nr. 4 Ghimpați au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 de către o femeie din comuna Ghimpați, cu privire la faptul că fiica sa de 14 ani, a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit.În urma activităților desfășurate, tânăra a fost depistată pe raza municipiului Pitești. Aceasta a fost condusă la sediul Secției Nr. 3 Poliție Pitești, undes-au purtat discuții cu minora în prezența unui reprezentant al DGASPC Argeș, ulterior fiind preluată de polițiștii Secției Nr. 4 Ghimpați și încredințată familiei.

Cele șase tinere nu au fost victime ale vreunei infracțiuni, fiind încredințate familiilor acestora.

 

 

Articolul precedentPeste 100 de jandarmi asigură măsurile de ordine publică la Bâlci
Articolul următorAu întreținut relații sexuale și au pus să se prostitueze o minoră de 14 ani