Senatorul PSD Niculae Bădălău le-a cerut colegilor săi de partid să respecte experienţa senatoarei PSD Ecaterina Andronescu, după ce aceasta a solicitat, într-o scrisoare deschisă, demisia preşedintelui PSD Liviu Dragnea, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, surse din grupul senatorial social-democrat.

Potrivit surselor citate, Bădălău le-a trimis senatorilor PSD, printr-un mesaj pe o reţea internă a partidului, că senatoarea Ecaterina Andronescu are o experienţă în partid care trebuie respectată şi că fostul ministru al Educaţiei se bucură de încredere în sondajele de opinie.

Bădălău le-a mai transmis senatorilor PSD, au spus surse social-democrate pentru MEDIAFAX, că în partid nu trebuie îngrădit dreptul la libertatea de exprimare.

Fostul prim-ministru PSD Mihai Tudose a declarat, joi, în exclusivitate pentru MEDIAFAX, că este nevoie de o discuţie „civilizată” în conducerea partidului despre problemele ridicate de senatorii Ecaterina Andronescu şi Niculae Bădălău în scrisorile adresate partidului.

„Eu cred că este nevoie de o discuţie în partid şi nu numai pe temele supuse atenţiei de dna Andronescu. A fost şi scrisoarea dlui Bădălău din ianuarie, da? Şi aceea a rămas, cumva, nediscutată. Poate greşea, dar hai să vorbim înăuntru şi cu un ton civilizat, cu argumente pro sau contra, nimeni nu deţine adevărul absolut”, a declarat Mihai Tudose, întrebat joi de MEDIAFAX cum comentează scrisoarea deschisă în care senatorul PSD Ecaterina Andronescu cere un Guvern mai performant şi demisia liderului formaţiunii, Liviu Dragnea.

Mihai Tudose a mai catalogat ca fiind „un nonsens” gestul liderilor judeţeni PSD care au criticat-o pe Ecaterina Andronescu.

„Nu înţeleg cum se pot exprima public unii colegi de-ai mei înfierând exprimarea publică. Păi nu vi se pare că ceva e cam nonsens aici? Mai multe scrisori care înfierează public luarea de poziţii în public? Haideţi să ne păstrăm pentru discuţiile din partid. Plus tonul folosit. Putem să fim sau să nu fim de acord cu opinia cuiva, dar dna Andronescu nu a folosit un ton jignitor la adresa nimănui, e opinia domniei sale”, a afirmat Mihai Tudose, pentru MEDIAFAX.

Comitetul Executiv Naţional al PSD este aşteptat să se reunească la sfârşitul acestei luni sau la începutul lui septembrie.

Organizaţia judeţeană PSD Sibiu a transmis, miercuri, că senatorul social-democrat Ecaterina Andronescu „a răspuns ordinelor din înregistrarea lui Werner Iohannis” atunci când a cerut într-o scrisoare deschisă schimbarea Guvernului Dăncilă şi a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea. Organizaţia judeţeană a adăugat că Andronescu „a procedat mişeleşte”.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis luni un mesaj, în urma violenţelor de la protestul din 10 august, în care a făcut un apel la membrii PSD să se delimiteze de „gruparea care a confiscat partidul”.

Liderul PSD Sector 5, Daniel Florea, i-a transmis, marţi pe Facebook, un mesaj Ecaterinei Andronescu, în care i-a spus acesteia că îl atacă pe liderul PSD Liviu Dragnea în aceeaşi manieră în care o face şi şeful statului, Klaus Iohannis.

Senatorul PSD Liviu Pop a catalogat, marţi, ca fiind „ridicol” şi „absurd” faptul că senatorul social-democrat Ecaterina Andronescu cere înlocuirea Cabinetului Dăncilă în ziua în care Eurostat a anunţat că România are cea mai mare creştere economică semestrială din Europa. Pop a mai spus că cei care vor înlocuirea Guvernului sunt „soroşiştii şi exponenţii sistemului ocult de putere”.

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a cerut, marţi, într-o scrisoare deschisă adresată membrilor PSD, ca liderul social-democrat Liviu Dragnea să se retragă din fruntea partidului, altfelformaţiunea va pierde guvernarea, precum şi pregătirea unui guvern PSD de „super profesionişti”. Andronescu afirmă că PSD trebuie să salveze atât ţara cât şi partidul „de la un dezastru major” spre care se îndreaptă „vertiginos”. În scrisoare, aceasta mai afirmă că Guvernul Dăncilă nu reprezintă PSD.

Pe 8 ianuarie 2018, fostul preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a transmis o scrisoare liderilor partidului în care a precizat că PSD a acceptat suspendarea democraţiei interne, lucru pe care îl consideră o eroare care trebuie asumată de formaţiune.

Articolul precedentLovitură pentru bolnavii de SIDA și cancer. Ce spune proiectul Legii pensiilor
Articolul următorMașinile cu volan pe dreapta din afara UE, interzise