Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, ascunse printre bagaje, precum și în capitonajul caroseriei și în ușile a două microbuze, 1.630 pachete cu țigări, pe care doi cetățeni bulgari au încercat să le introducă ilegal în țară.

În ultimele 72 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfășurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse accizabile.

Astfel, au fost selectate pentru control doua microbuze conduse de doi cetăţeni bulgari, în vârstă de 44, respectiv 46 de ani.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijloacelor de transport, colegii noștri au descoperit, în compartimentul marfă, ascunse printre bagaje, precum și în capitonajul caroseriei și în ușile celor două autovehicule 1.630 pachete cu țigări.

La cercetări, cei doi bărbați au declarat că au cumpărat țigările din Bulgaria și intenționau să le transporte în Germania, pentru a le comercializa.

Ţigările, în valoare de 27.340 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000  țigări, faptă prevăzută de Legea 227/2015.

Articolul precedentConsultări la Giurgiu pe tema Strategiei naționale de incluziune a romilor
Articolul următorLiber la pescuit scrumbie, pe Dunăre