Pescarii care practică pescuitul în fluviul Dunărea sau în apele de frontieră trebuie să știe că, de mâine, se ridică prohibiția la scrumbie, perioada de prohibiție expirând astăzi.

Însă, rămâne valabilă interdicția pescuitului în scop comercial și recreativ/sportiv al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în fluviul Dunărea în zona care constituie frontieră de stat cu Republica Bulgaria, până pe 30 mai inclusiv.

Reamintim că pescuitul sportiv efectuat cu undița sau lanseta în scop de agrement sau performanță este o activitate individuală și necomercială, iar practicarea acestei activități se face în baza permisului de pescuit recreativ sportiv nominal, eliberat de Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură, valabil pentru anul 2019.

Permisul de pescuit este un document cu regim special, înseriat, nominal și netransmisibil care se poate viza în mod gratuit la sediile Serviciilor Teritoriale ale Poliției de Frontieră (Călărași, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj), după depunerea unei cereri și a copiilor după cartea de identitate.

Pentru a putea desfășura activități de pescuit sportiv și a nu încălca prevederile legale, este necesară deținerea unui permis eliberat de Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultura şi avizat de Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră, pentru anul 2019.

Conform prevederilor legale ale frontierei de stat a României, pescuitul sportiv în fluviul Dunărea se efectuează în condițiile legii, în locurile și sectoarele stabilite de autoritățile competente, cu avizul șefilor Serviciilor Teritoriale ale Poliției de Frontieră.

Menționăm că lipsa avizului șefilor Poliției de Frontieră pentru aceste permise constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 la 1000 de lei.

De asemenea, pescuitul recreativ sportiv, efectuat fără permis, constituie contravenție și se sancționează  în baza prevederilor art.58 lit. a) din O.U.G. 23 din anul 2008 modificată și republicată, cu amendă de la 300 lei la 600 lei și confiscarea peștelui, icrelor și altor viețuitoare acvatice.

Articolul precedentŢigări ascunse în bagaje, caroserie și în uşile unor microbuze, găsite la Giurgiu
Articolul următorFarmaciiile din Giurgiu pot vinde medicamente on-line