Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, ascunși într-un camion încărcat cu calorifere, trei cetățeni pakistanezi care intenționau să intre ilegal în România.

În data 04.03.2019, în jurul orei 09.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui autocamion marca DAF, înmatriculat în România, un cetățean român în vârstă de 61 de ani, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, calorifere din Turcia pentru o societate din România.

Procedând la verificarea mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au observat că șnurul de siguranță al semiremorcii este secționat și relipit. De asemenea, la verificarea cu sonda CO2, aparatul a indicat o concentrație de dioxid de carbon mai mare decât valoarea normală, fapt pentru care s-a procedat la deschiderea compartimentului marfă.

În urma controlului amănunțit, printre marfa transportată, au fost descoperite ascunse trei persoane de sex masculin, care nu dețineau documente de identitate.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni pakistanezi, cu vârste cuprinse între 22 și 37 de ani. Aceștia au declarat că s-au urcat în semiremorca autocamionului fără știrea șoferului, într-o parcare din Turcia, cu ajutorul unui cetățean afgan a cărui identitate nu o cunosc, căruia i-au plătit 500 de euro fiecare. Totodată, au mai menționat faptul că au recurs la această metodă deoarece intenționau să ajungă în Germania.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei cetățenilor pakistanezi, iar conform protocolului româno – bulgar aceștia au fost preluați de Poliția de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 

Articolul precedentPercheziții în complexe comerciale din Giurgiu și București. Mii de bunuri contrafăcute confiscate
Articolul următorUn incendiu puternic a pus în pericol un bebeluș și un bătrân