Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Rutier și Secției nr. 4 Poliție Rurală Ghimpați, împreună cu lucrători din cadrul Sistemului de Gospodărie a Apelor Giurgiu și ai Gărzii de Mediu Giurgiu au declanșat activități de verificare, în sistem integrat, a balastierelor din județul Giurgiu.

Astfel, vineri, 2 august a.c., a fost organizată și desfășurată o acțiune la punctul de lucru al unei societăți comerciale, situat pe raza comunei Iepurești, în localitatea Gorneni, județul Giurgiu, care are ca obiect de activitate extracția agregatelor minerale (pietriș și nisip).

Cu ocazia verificării fizice a perimetrelor autorizate de exploatare echipele de control au constatat că punctul de lucru nu este prevăzut cu cântar necesar măsurării mărfurilor vândute, fapt pentru care societatea comercială a fost sancționată contravențional conform prevederilor HG nr. 1373/2008.

De asemenea, în baza aceluiași act normativ au fost sancționați 3 transportatori de agregate minerale care transportau pietriș și nisip fără bon de cântar de la punctul de lucru al societății din localitatea Gorneni, către o altă societate din municipiul Giurgiu.

Totodată s-a efectuat un control și la punctul de lucru (stație de betoane) al societății din municipiul Giurgiu, ocazie cu care s-a constatat că și această societate a încălcat prevederile HG 1373/2008, recepționând agregate materiale fără bon de cântar, fiind sancționată contravențional în acest sens.

În urma acțiunii desfășurate în sistem integrat au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale conform prevederilor HG nr. 1373/2008, în valoare totală de 10.000 lei.

Articolul precedentBăiatul din centrul de tip familial dispărut acum o lună a fost găsit
Articolul următor13 milioane de lei de încasat din neplata amenzilor, la Giurgiu. Ce soluție propune directorul de la Taxe și Impozite