Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au organizat și desfășurat o acțiune în punctul de trecere al frontierei Russe – Giurgiu, ocazie cu care au confiscat bunuri în valoare de peste 100.000 lei.

Luni, 4 februarie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreuna cu polițiști din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, au organizat și desfășurat o acțiune în punctul de trecere al frontierei Russe – Giurgiu, pe linia protejării drepturilor de proprietate intelectuală.

Cu această ocazie au fost controlate două autocare care efectuau transport de persoane pe ruta Istanbul-București, în calele cărora au depistat 423 parfumuri, 37 perechi costume sport și 91 perechi pantofi sport, produse ce poartă însemnele unor mărci protejate pe teritoriul României și sunt susceptibile a fi contrafăcute, bunuri ce au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor.

Aceste bunuri aparțineau unui cetățean turc, de 35 de ani, din Istanbul – Turcia și unui tânăr de 28 ani, din municipiul București, față de care s-a început urmărirea penală.

De asemenea, asupra unui bărbat de 47 ani, din municipiul Drobeta – Turnu Severin, județul Mehedinți, șofer al autocarului, au fost identificate 35 pachete material textil pentru care acesta nu a putut prezenta documente legale de proveniență, drept pentru care produsele au fost ridicate în conformitate cu prevederile Lg. 12/1990 R*.

Valoarea totală a bunurilor confiscate este de 65.000 lei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu polițiștii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, au organizat și marți, 5 februarie, o acțiune în punctul de trecere al frontierei Russe – Giurgiu, pe linia protejării drepturilor de proprietate intelectuală.

Cu această ocazie a fost controlată o autoutilitară, condusă de către un cetățean bulgar, care transporta colete din Ruse – Bulgaria cu punct de descărcare în județul Ilfov, România, fiind  identificate 7 colete ce conțineau 362 flacoane cu parfum, care poartă însemnele unor mărci înregistrate, contrafăcute, bunuri ce au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor, în valoare de 36.200 lei.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Articolul precedentAstra Giurgiu, debutează în 2019 pe teren propriu cu Viitorul Constanța
Articolul următorBărbat cercetat pentru nerespectarea ordinului de protecție provizoriu emis de polițiști