Ministerul Sănătăţii va solicita suplimentarea cu peste 25 milioane de lei a FNUASS pentru asigurarea finanțării necesare acestor centre. Totodată, ministrul Sorina Pintea a anunțat că va promova un act normativ prin care cere desfiinţarea unor centre medicale de permanenţă din localităţi.

Aceasta motivează decizia prin faptul că, în ciuda existenţei acestor centre, n-a scăzut numărul prezentărilor în unităţile de primiri urgenţe, ci, dimpotrivă, a crescut.

„Vom face o evaluare a activității centrelor de permanență. În actul normativ pe care îl vom promova vrem să introducem şi criterii de evaluare a eficienţei centrelor de permanență. Nu cred că este normalsă avem o creștere exponențială a consultaţiilor în UPU în condiţiile în care finanțăm aceste centre”, a spus Sorina Pintea, într- o vizită efectuată la Spitalul Județean Slatina.

În prezent, un număr de352 de centre de permanență se află in relație contractuală cu CAS si de asemenea, un număr de 27 de centre de permanență au primit aviz de înființare din partea Ministerului Sănătății și și-au exprimat intenția de a intra în relație contractuală cu CAS.

 

Articolul precedentGiurgiu a intrat sub avertizare cod galben de ploi abundente
Articolul următorSalvaţi Copiii deschide grupe de grădiniţă estivală și pentru copii săraci din Giurgiu